ساخت ویدئو پروژکتور با تلفن همراه چندان شدنی نیست. البته اپلیکیشنهای تبدیل گوشی به پروژکتور را ممکن است پیدا کنید؛ ولی از آنها نباید انتظار معجزه داشته باشید. علاوه بر این میتوانید با وسایل دورریختنی مانند جعبه کفش، ذرهبین و مقوا نیز یک پروژکتور خانگی بسازید. با تبدیل گوشی به پروژکتور روی دیوار، میتوانید فیلم و عکسهای موبایلتان را با بزرگنمایی بیشتری تماشا کنید. اگر شما به جای خرید ویدئو پروژکتور قصد ساخت پروژکتور واقعی را با هزینهای بسیار کم دارید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
وسالی مورد نیاز برای ساخت ویدئو پرژکتور
- جعبه
- ذرهبین
- تخته فوم یا مقوا
- مداد یا خودکار
- خطکش
- چسب حرارتی
- قیچی
- مراحل ساخت پروژکتور با کیفیت بالا
مرحلۀ اول) آمادهسازی جعبه
برای ساخت ویدئو پروژکتور به جعبهای محکم مانند جعبۀ کفش نیاز است. همچنین بهتر است این باکس درب اصلی خود را داشته باشد؛ زیرا در این صورت بهتر بسته خواهد شد و نوری از آن به داخل تابیده نمیشود. جعبههای با کنارههای لرزان و شل و دارای پارگی اصلاً به درد این ایده نمیخورند. جعبه را خوب بررسی کنید و اگر نیاز به محکمکاری و چسب دارد، بر اساس مشاوره های تعمیرات ال جی دریغ نکنید و حسابی جعبه را محکم کنید.
مرحلۀ دوم) نصب ذرهبین
ذرهبین شما باید متناسب با اندازۀ جعبه باشد. طبیعی است که ذرهبینی با عدسی بزرگتر از دیوارۀ جعبه، دردی از پروژکتور را دوا نخواهد کرد. از طرفی عدسی ذرهبین باید از جنس شیشهای باشد، لنزهای پلاستیکی در ساخت ویدئو پروژکتور به هیچ عنوان کارایی ندارند و شفافیت لازم را نخواهند داشت. حواستان باشد که این دستگاه، ستون اشیاء در بازی اسم و فامیل نیست که با لنز پلاستیکی هم کارمان راه بیفتد! نکتۀ دیگر اینکه قدرت عدسی ذرهبین در میزان بزرگنمایی پروژکتور موثر است. پس روی انتخاب عدسی حساسیت بیشتری داشته باشید.
برای شروع، دستۀ ذرهبین را از آن جدا کنید. سپس ذرهبین را روی یک طرف جعبه قرار دهید و اندازۀ آن را با مداد یا خودکار روی جعبه مشخص کنید. دقت داشته باشید که حتماً لنز را در وسط قرار دهید. استفاده از خطکش برای اندازههای دقیقتر بهشدت توصیه میشود.
سپس قسمت مشخص شده را با قیچی برش دهید و لنز را به وسیلۀ چسب حرارتی درون سوراخ ایجاد قرار دهید. همچنین بهتر است روی لبههای لنز و جعبه را هم از درون باکس و هم از بیرون آن با چسب محکم کنید تا خیالتان از استحکام لنز راحت باشد.
مرحلۀ دو و نیم) نکتۀ مربوط به نصب ذرهبین
بهتر است درب جعبه را روی آن قرار دهید و مطمئن شوید روی ذرهبین را نمیگیرد. در غیر این صورت قسمتی از درب که روی لنز را میگیرد، با قیچی برش دهید.
مرحلۀ سوم) ساخت استند موبایل
در این مرحله شما نیاز به دو تکه تخته فوم دارید که آن را به شکل L روی هم قرار دهید. اندازۀ آن باید به نحوی باشد که از طرفی گوشی به خوبی روی آن قرار بگیرد، از طرفی درون جعبه جا شود. اگر تخته فوم در اختیار ندارید از مقواهای ضخیم و چند لایه هم میتوانید استفاده کنید. اما دقت داشته باشید که استند گوشی باید استحکام زیادی داشته باشد؛ زیرا علاوه بر تحمل وزن گوشی، نباید با حرکت و جابهجایی در باکس، شل و از هم باز شود.
همچنین آن را خیلی هم سفت و محکم نکنید که بهراحتی در جعبه حرکت کند. چون نیاز است آن را به جلو یا عقب بکشید.
مرحلۀ چهارم) تنظیمات نهایی و شروع به کار پروژکتور
در این مرحله ساخت ویدئو پروژکتور به اتمام میرسد و به همین سادگی شما صاحب دستگاه تبدیل گوشی به پروژکتور میشوید. حال موبایل خود را روی هولدر قرار داده و درب جعبه را ببندید. احتمالاً لازم است برای رسیدن به تصویر مطلوب چند باری درب را بردارید و موبایل را جلو و عقب کنید تا به فاصلۀ مناسب از لنز برسد. وقتی تصویر دیگر تار نبود یعنی فاصله مناسب است.
پروژکتور را روبروی دیواری سفید و خالی قرار دهید و با خاموش کردن چراغها اتاق را تاریک کنید. حالا وقت آن رسیده با پلی کردن فیلم مدنظرتان از پروژکتوری که ساختهاید لذت ببرید.
دقت داشته باشید: قبل از قرار دادن موبایل در باکس، حتماً تنظیمات چرخش خودکار را خاموش کنید و نور صفحه را در بیشترین حالت آن قرار دهید.
نکات مهم برای ساخت ویدئو پروژکتور حرفهای
اگر میخواهید پروژکتوری که میسازید حرفهای و با کیفیت باشد لازم است:
یک) رنگ مشکی را از یاد نبرید. بهتر است درون جعبه و فوم استند موبایل را با استفاده از قلممو و رنگ مشکی کاملاً سیاه کنید. فضای داخلی مشکی باعث میشود نور گوشی بیشتر و متمرکزتر از طریق لنز پروژکتور به بیرون بتابد.
اگر رنگ سیاه در دسترستان نیست، میتوانید از کاغذهای سیاهرنگ نیز استفاده کنید.
ب) تمیز کردن شیشۀ لنز اثر مستقیمی روی کیفیت تصویر نهایی دارد. میتوانید آن را با شیشهپاککن یا پد الکلی یا پاککننده ناخن بهخوبی آن را لکهزدایی کنید.
برنامه تبدیل گوشی به پروژکتور واقعی
تا اینجا از مراحل ساخت پروژکتور با ذرهبین و گوشی صحبت کردیم. تا همین مرحله هم شما دارای یک ویدئو پروژکتور خانگی هستید که میتوانید از داشتن آن لذت ببرید. اما برای بهبود کارایی این ویدئو پروژکتور میتوانید به سراغ شبیهسازهای ویدئو پروژکتور هم بروید. برنامهها و اپلیکیشنهایی که میتوانند به شما در ساخت پروژکتور از گوشی کمک کنند. البته انتظار خیلی زیادی از این اپلیکیشنها نداشته باشید. اگر میشد با یک اپلیکیشن شبیهساز یک ویدئو پروژکتور واقعی و با کیفیت داشت، دیگر ومی برای خرید این دستگاه نبود.
پیشنهاد مطالعه: علت تغییر شبکه های تلویزیون
برای یافتن اپلیکیشن شبیهساز گوشی به ویدئو پروژکتور کافی است در گوگل پلی، اپ استور یا بازار عبارت Video Projector Simulator» را جستجو کنید. یکی از بهترین برنامه تبدیل گوشی به پروژکتور واقعی، اپلیکیشن HD Video Projector Simulator» نام دارد. البته این برنامه برای گوشیهای اندرویدی در دسترس است.
از ویژگیهای این اپلیکیشن میتوان به محیط راحت، کاربرپسند بودن، رایگان بودن و سبک بودن حجم آن اشاره کرد. میتوانید این برنامه را روی گوشی خود نصب کنید و سپس به کمک آن یک پروژکتور حرفهای داشته باشید.
ساخت پروژکتور بدون گوشی
در بخش قبل به آموزش ساخت ویدئو پروژکتور با گوشی پرداختیم. در حالی که بدون موبایل نیز قابلیت استفاده دارد. کافیست بهجای گوشی، از عکس در جعبه استفاده کنید. با این وسیله میتوانید تصاویر را با بزرگنمایی روی دیوار یا هر سطح دیگری ببینید. این کاردستی برای نمایش عکسهای قدیمی و مرور خاطرات عالی است.
ساخت پروژکتور با ذرهبین کوچک
قطعاً ساخت ویدئو پروژکتور با ذرهبین میتواند لحظات شاد و مفرحی را برای شما در کنار خانواده بسازد. ساخت این وسیله با کمترین هزینه و با وسایل دمدستی انجام میپذیرد. اما نتیجهای عالی در پی دارد و قطعاً از دیدن نتیجه کیف خواهید کرد. البته این پروژکتور قرار نیست جایگزین یک پروژکتور واقعی باشد. اگر دوست دارید پروژکتوری واقعیتر و با امکانات بیشتر داشته باشید میتوانید نمونههای متنوع این دستگاه را در فروشگاه کمکس مشاهده کنید.
آموزش ساخت ویدئو پروژکتور با گوشی موبایل
پروژکتور ,ساخت ,ویدئو ,گوشی ,ذرهبین ,میتوانید ,ویدئو پروژکتور ,ساخت ویدئو ,داشته باشید ,قرار دهید ,ساخت پروژکتور ,ساخت ویدئو پروژکتور